PUBLICACIONS

LES NOSTRES PUBLICACIONS

 

Per adquirir les nostres publicacions ens podeu contactar  a través del formulari 

També podeu demanar els llibres a qualsevol llibreria. La distribuïdora és NORDEST DISTRIBUCIONS: http://www.nordest.es/

Arquitectura tradicional - Tècniques constructives

Preu del llibre: 20€  (18€ preu especial socis)
Ports: 6€ (Península)

Si us feu membres de l'associació us regalem un exemplar del nostre llibre.

Per fer-se de l'associació: Butlleta d'inscripció

Podeu comprar el llibre a la web de Localbooks aquí

CONTINGUT

Descripció pràctica de les tècniques de la construcció tradicional amb l’ànim de facilitar-ne la comprensió i l’aplicació per part dels arquitectes, constructors o propietaris. Donant uns criteris útils per dur a terme la rehabilitació responsable d’un vell edifici i preservar al mateix temps el seu caràcter. 

Publicat el 2016, 2a edició 2019 i 3a edició 2023

 

Edició i redacció, Olga Muñoz, arquitecta. Fotografies de Vadó Bosch, Olga Muñoz i altres. Dibuixos de Montserrat Muntadas, arquitecta tècnica.

Aquesta publicació recull tota la recerca feta en la bibliografia especialitzada i les aportacions de tots els professionals i docents que han col·laborat en les diferents edicions del Curs de Mestratge en Construcció Tradicional: Miquel Llorens, arquitecte estructures. Jordi Ferrer, geòleg. Cristina Thió, llicenciada Belles Arts. Conservació / Restauració. Antonia Navarro, doctora geòloga, Laboratori de materials EPSEB-UPC. Ramon Guarda, paleta. Carles Labèrnia, arquitecte tècnic i professor de materials UdL. Anna Santolaria, conservadora-restauradora de vitralls. Anna Gonzàlez, conservadora-restauradora de béns culturals. Damaris Sarrau, arquitecta tècnica. Josep Matés, ceramista, i Joan Ferrer, rajoler. Alicia Dotor, Jordi Morros y Belén Onecha, arquitectes.

I l'assessorament dels arquitectes: Carme Bosch, Rosa M Cànovas i Santi Llagostera. Amb la col·laboració de Xavier Albertí i Josep M Fortià, arquitecte.

 

Aprendre de l'arquitectura anònima. Les Gavarres

Preu del llibre: 20€ (18€ preu especial socis)
Ports: 6€ (Península)

Podeu comprar el llibre a la web de Localbooks aquí

CONTINGUT

Veient com en pocs anys una part dels masos abandonats es perdien per enrunament o sovint es restauraven de forma poc reeixida, vam constatar l’interès i la urgència de documentar els materials, les tècniques i les solucions constructives que conformen l’arquitectura popular a les Gavarres.

Aquest llibre és, doncs, el resultat d’aquest estudi. Però no només això, també té vocació d’eina per reivindicar i preservar aquest ric patrimoni i el de les construccions anònimes en general. Es tracta d’una obra adreçada als amants de l’arquitectura tradicional, als tècnics de les administracions, als arquitectes, als paletes, a la gent d’ofici i als propietaris, amb l’ànim de sensibilitzar i ajudar perquè aquesta identitat es mantingui.

Publicat el 2021.

 

 

Tenim molt per aprendre dels mecanismes creatius de l’arquitectura tradicional, que amb molt d’enginy i pocs recursos ha anat donant resposta als diferents reptes que se li anaven presentant. Deixeu-vos inspirar!

IDEA: Oriol Granyer (tècnic del Consorci de les Gavarres) i Olga Muñoz (arquitecta)
COORDINACIÓ DE L'EDICIÓ: Olga Muñoz
RESPONSABLE DOCUMENTAL: Anna Teixidor (arquitecta)
ASSESSORAMENT DE L'EDICIÓ: Oriol Granyer
ASSESSORAMENT HISTÒRIC: Maribel Fuertes (arqueòloga)
ASSESSORAMENT LINGÜÍSTIC: Serveis Lingüístics de la Diputació de Girona (Àrea de Presidència)
TREBALL DE CAMP: Olga Muñoz, Anna Teixidor i Oriol Granyer
AUTORS: Pep Aymerich, Jordi Ferrer, Oriol Granyer, Elvis Mallorquí, Josep Matés, Olga Muñoz, Marta Picó, Jordi Sagrera, Xavier Solà i Nuri de Toro
EPÍLEG: Xavier Monteys
FOTOGRAFIA DE COBERTA: Pep Sau
DISSENY I MAQUETACIÓ: Grup Gavarres (Jon Giere)
IMPRESSIÓ: Nexe Impressions