Bibliografia

DICCIONARIS

DICCIONARI VISUAL DE LA CONSTRUCCIÓ. Generalitat de Catalunya. Departament de Política Territorial i Obres Públiques. 1994.

Pitu Basart Sala i Pere Pujolàs Maset. DICCIONARI DE FUSTERIA. TERMCAT, Centre de terminologia. BARCELONA 2005.

Cesar Díaz, Sílvia Llovera i Montserrat Noró. DICCIONARI DE PATOLOGIA I MANTENIMENT D’EDIFICIS. UPC. Barcelona 2004.

Miquel Fullana. Diccionari de l’Art i dels Oficis de la Construcció. Editorial Moll. Mallorca 1995.

 

BIBLIOGRAFIA DE CONSTRUCCIÓ

Benavent de Barberà. COMO DEBO CONSTRUIR, Barcelona 1991, Bosch, Casa Editorial

Jose Luis Gonzalez. CLAVES DEL CONSTRUIR ARQUITECTÓNICO TOMO I. PRINCIPIOS. Barcelona, 2002 Editorial Gustavo Gili

Jose Luis Gonzalez. CLAVES DEL CONSTRUIR ARQUITECTÓNICO TOMO II. ELEMENTOS. Barcelona, 2002 Editorial Gustavo Gili

Jose Luis Gonzalez. CLAVES DEL CONSTRUIR ARQUITECTÓNICO TOMO III. ELEMENTOS. Barcelona, 2002 Editorial Gustavo Gili

 

BIBLIOGRAFIA DE RESTAURACIÓ

Rafael Bellmunt. GUIA DE TÈCNIQUES I PRODUCTES PER A LA REHABILITACIÓ. Barcelona, 1988 Direcció General d’Arquitectura i Habitatge Departament de Política Territorial i Obres Públiques Generalitat de Catalunya Cambra Oficial de Propietat Urbana de Barcelona

Roger Hunt . OLD HOUSE HANDBOOK. A PRACTICAL GUIDE TO CARE AND REPAIR London 2008 The Society for the Protection of Ancient Buildings.

Geronimo Lozano Apolo. Curso tecnicas de intervenicón en el patrimonio arquitectonico Tomo 1 Reestructuracion EN MADERA. Gijon 1995. Consultores tecnicos de construccion, C.B.

Geronimo Lozano Apolo. Curso tecnicas de intervenicón en el patrimonio arquitectonico Tomo 2 Reestructuracion de edificions de muros de fabrica. Gijon 1995. Consultores tecnicos de construccion, C.B.

Juan Monjo CURSO DE PATOLOGIA CONSERVACIÓN Y RESTAURACIÓN DE EDIFICIOS TOMO 1. Madrid, 1991 Servicio de Publicaciones del Colegio Oficial de Arquitectos de Madrid

Felix Lasheras CURSO DE PATOLOGIA CONSERVACIÓN Y RESTAURACIÓN DE EDIFICIOS TOMO 2. Madrid, 1991 Servicio de Publicaciones del Colegio Oficial de Arquitectos de Madrid

Juan Monjo CURSO DE PATOLOGIA CONSERVACIÓN Y RESTAURACIÓN DE EDIFICIOS TOMO 3. Madrid, 1991 Servicio de Publicaciones del Colegio Oficial de Arquitectos de Madrid

MANUAL DE CONSERVACIÓN DE CASA HISTÒRICAS Y SINGULARES. Direcció y coordinació: Antonio Perla y Ana Yánez. Tusquets Editors. 2005 Barcelona.

 

BIBLIOGRAFIA DE TÈCNIQUES TRADICIONALS LLIGADES A UN TERRITORI

Miquel Ballester Julià. HABITATGES TRADICIONALS, Característiques arquitectòniques, tipològiques i constructives dels habitatges en sòl rústic a Mallorca. Edicions Universitat de les Illes Balears, 2013.

Alexandre Cirici. L’ARQUITECTURA CATALANA. Editorial TEIDE. Barcelona 1975.

Joan Curós i Vilà. ARQUITECTURA RURAL DE LA GARROTXA : ESTUDI ESTRUCTURAL. Diputació de Girona, 1993

Josep Danés i Torras. MATERIALS PER A L’ESTUDI DE LA MASIA. Associació d’Història Rural de les Comarques Gironines, Centre de Recerca ‘Història Rural de la Universitat de Girona i Documenta Universitària. Girona 2012.

Christian Lhuisset L’ARCHITECTURE RURALE EN LANGUEDOC ET EN ROUSSILLON. Edicions Trabucaire. La maison d’edition bénéficie du sotien du Conseil Régional Languedoc-Roussillon. Canet 2013.

Eduard Permanyer i Pintor. SOLUCIONS CONSTRUCTIVES PER A LA REHABILITACIÓ D’HABITATGES D’ALTA MUNTANYA. Direcció General d’Arquitectura i habitatge de la Generalitat de Catalunya. ITEC 1985.

Diversos Autors, Direcció Ramon Ripoll. Col·lecció ARQUITECTURA TRADICIONAL. Brau edicions. Figueres.
Vol. 1: LA MASIA CATALANA. EVOLUCIÓ, ARQUITECTURA I RESTAURACIÓ. 2005.
Vol. 2: CASES DE POBLE. EVOLUCIÓ, ARQUITECTURA I RESTAURACIÓ DELS NUCLIS RURALS. 2006.
Vol. 3: La Pedra seca : evolució, arquitectura i restauració. 2010.
Vol. 4: La casa al pirineu: evolució, arquitectura i restauració. 2011.
Vol. 5: La casa vora mar: evolució, arquitectura i restauració. 2012.

RCR Aranda Pigem Vilalta arquitectes. LES CASES QUE NO CRIDEN. LA CASA DE PAGÈS AL PARC NATURAL DE LA ZONA VOLCÀNICA DE LA GARROTXA. Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i medi Natural, Generalitat de Catalunya. 2011.

Fernando Vegas – Camila Mileto. RENOVAR CONSERVANDO. MANUAL PARA LA RESTAURACIÓN DE LA ARQUITECTURA RURAL DEL RINCÓN DE ADEMUZ. Mancomunidad de Municipios Rincón de Ademuz. 2007.

Fernando Vegas – Camila Mileto. APRENDIENDO A RESTAURAR. UN MANUAL DE RESTAURACIÓN DE LA ARQUITECTURA TRADICIONAL DE LA COMUNIDAD VALENCIANA. COACV – Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda, 2011.

Fernando Vegas – Camila Mileto. LAZOS DE ALARIFE. Servicio de programas del ayuntamiento de Málaga. Observatorio de Medio Ambiente Urbano, OMAU. 2013.

 

BIBLIOGRAFIA TEMÀTICA

Adriana Salvat. La tàpia a Catalunya. Pervivència i desaparició. Barcelona, 2011. Generalitat de Catalunya Departament de Cultura

Jenar Fèlix. LES BARRAQUES DE PEDRA SECA DE LA GARRIGA D’EMPORDÀ. Brau edicions i Institut d’Estudis Empordanesos. Figueres 2012.

Fèlix Martín i Vilaseca i Josep Preixens i Llevadot. LES CONSTRUCCIONS DE PEDRA SECA. INVENTARI DE CABANES, BALMES MURADES I ALJUBS A LES TERRES DE LLEIDA. Pagès editors, Lleida 2005.

Diversos Autors. VII TROBADA D’ESTUDI PER A LA PRESERVACIÓ DE LA PEDRA SECA ALS PAÏSOS CATALANS. Patronat d’estudis històrics d’Olot i Comarca. Les Preses, 2014.

Francisco Gómez Canales. MANUAL DE CANTERIA. Fundación Santa Maria la Real, centro de Estudios del Románico. Aguilar de Campoo, Palència 2005.

Buenaventura Bassegoda Musté. LA BÓVEDA CATALANA. Cuadernos de Arquitectura de la Cátedra Ricardo magdalena. Zaragoza 1997.

Albert Cabrera, Marta Sala i Carles Jordi. LES VOLTES DE QUATRE PUNTS. ESTUDI CONSTRUCTIU I ESTRUCTURAL DE LES CASES BARATES. Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes tècnics de Girona, Universitat de Girona i Diputació de Girona, 2005.

John Ochsendorf. GUASTAVINO VAULTING. THE ART OF STRUCTURAL TILE. Princeton Architectural Press. New York 2010.

Ángel Truñó. CONSTRUCCIÓN DE BÓVEDAS TABICADAS. Instituto Juan de Herrera. Escuela Técnica Superior de Arquitectura. Madrid 2004.

Fernando Iglesias RESTAURACIÓ DE FAÇANES HISTÒRIQUES Barcelona. Àrea de Cultura, Formació i Publicacions Col·legi d’arquitectes de Catalunya Demarcació de Barcelona

Restauració i recuperació dels dissenys, materials, textures i cromatismes als edificis històrics. CD
GUÍA PRÁCTICA DE LA CAL Y EL ESTUCO. Editorial de los oficios. León 1998.

Diversos Autors. ARREBOSSATS I ESTUCATS TEORIA I PRÀCTICA. Edicions UPC.Quaderns d’Arquitectes. Barcelona 1997.

Susanna Dalmau i Martínez. LA CERÀMICA DE LA BISBAL APLICADA A L’ARQUITECTURA DE RAFAEL MASÓ. Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes tècnics de Girona, Universitat de Girona, Diputació de Girona. 2003.

Vicente Flores Alés. ESTUDIO, CARACTERIZACIÓN Y RESTAURACIÓN DE MATERIALES CERÀMICOS. Universidad de Sevilla 1999.

Toni Puig i Castells, Coordinació general. ARQUITECTURA I CERÀMICA. Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Demarcació de Girona 1990.

Maribel Rosselló i Nicolau. LA CASA ESCOFET. MOSAICS PER ALS INTERIORS 1900. Escofet 1886.