Jornada LA REVITALITZACIÓ DELS NUCLIS RURALS

20/03/2024

Dimecres 20 de març de 2024 a Centenys
Activitat organitzada conjuntament amb ObRE i la EPS de la UdG


Jornada "LA REVITALITZACIÓ DELS NUCLIS RURALS"

El paper dels arquitectes i arquitectes tècnics a l’hora de mobilitzar els habitatges buits dels nuclis antics. Tant compatible com necessari per la preservació del patrimoni, eines i estratègies.

DIMECRES 20 de març 2024 | MATÍ 9.45h a 12.45h

Presencial // Gratuït // Places limitades

L’objectiu de la jornada és visualitzar i fer difusió de la problemàtica en la que s’enfronten els pobles petits a l’hora de mobilitzar l’habitatge buit dels seus nuclis i quin és el paper que haurien de jugar els i les tècniques ens aquests processos.

En una primera part, la Sra. Anna Pla, cap de la secció d'habitatge de la Diputació de Girona, exposarà quins estudis i plans entorn l’habitatge s’estan realitzant en municipis petits des de la Diputació de Girona, quines ajudes, accions i estratègies es poden desenvolupar per mobilitzar l’habitatge buit i s’explicaran alguns exemples concrets d’estudis i projectes duts a terme.

Durant la jornada, s’aportaran exemples concrets d’accions realitzades amb èxit.

Seguidament, el Sr. David Juan, alcalde d'Esponellà, explicarà els estudis i accions concretes desenvolupades al municipi d’Esponellà; fent èmfasi a les problemàtiques concretes sobre les que s’està treballant.

Per tancar les ponències, la Sra. Olga Muñoz, arquitecta de GRETA, exposarà quines premisses i criteris cal tenir en compte per afrontar un projecte de rehabilitació en edificis que foren construïts amb sistemes constructius tradicionals.

Posteriorment, es farà una visita comentada a Can Castellà, on es comentaran sobre un edifici en concret els criteris de rehabilitació exposats a la ponència.

Si ets estudiant d'arquitectura o arquitectura tècnica, o professional de la construcció i rehabilitació, aquesta jornada t'interessa!

Aquesta jornada formativa està organitzada per l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE), el Grup de Recuperació i Estudide la Tradició Arquitectònica (GRETA) i l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (EPS).

Més informació i inscripcions