Trobada de Gremis a la Catedral

Encàrrec del Capítol de la Catedral.
Direcció i coordinació: Anna Santolària,  restauradora de Vitralls i Olga Muñoz, arquitecta 
Amb la col·laboració: Laura de la Cruz, estudiant d'arquitectura

Tallers dels gremis i oficis del Segle XV en el marc de la celebració dels 600 anys de la construcció de la nova Catedral

Taller de fusteria
Des de sempre la fusta ha estat un material clau en la construcció. Des dels xindris per fer els arcs i les voltes, així com tots els mitjans auxiliars, bastides i enginys per aixecar les pedres.

Taller de pedra
El Picapedrer en l’arquitectura gòtica té un paper cabdal, sobretot com element estructural de la majoria d’edificis religiosos des de les rectories i ermites fins a les catedrals.

Taller d’estucs
Els morters de calç en tota la seva riquesa i varietat han protegit la pedra i ornamentat nombroses esglésies i arquitectura civil. Aprofundint en la tècnica pictòrica sobre calç humida, pintura al fresc.

Taller de vitralls
l’ofici  de vitraller té també molta importància en l’arquitectura religiosa. Durant el  gòtic, el vitrall va convertir-se en la tècnica perfecte per representar imatges litúrgiques i alhora cobrir les grans obertures característiques de l’època.

La geometria sagrada
Durant el cristianisme medieval el temple no és simplement un lloc de reunió per als fidels, sinó que també és una imatge de l'univers. Valent-se d'un profund llenguatge simbòlic, transmès per la tradició i conservat pel clergat regular, els constructors medievals eren capaços de fer visible l'invisible gràcies a la combinació de diverses figures geomètriques, les quals són una de les formes simbòliques fonamentals.

fotos-catedra-1.jpg    foto-catedral-2.jpg

Programa Trobada de Gremis Catedral