Viatge a la recerca de les tècniques tradicionals de Mallorca

27/10/2023

Del 27 d'octubre a l'1 de novembre de 2023
Exclusiu per socis de GRETA i AUS

El viatge a Mallorca va ser tot un èxit!

Vam passar uns dies fascinants aprenent de l'arquitectura tradicional de Mallorca, el seu passat, present i futur. El viatge va ser ideat per l'arquitecte Oriol Roselló amb l'ajuda d'uns quants indígenes, començant per en Siddhu Sintes, i el vam organitzar des de GRETA amb l'ajuda de l'Alexandra de buscomiviaje.com. Hi van participar socis de GRETA i AuS.

Vam visitar l'arquitectura sanadora de Neus Garcia Inyesta, la casa Lis de Jorn Utzon, i la fàbrica de calç Unicmall. Vam conèixer el projecte Amarar liderat per Francisco Cifuentes amb la fusteria Galmés. Vam visitar el poblat de na Capulla amb el filòleg Dídac Martorell, que ens va introduir al món dels trencadors de marès. Vam visitar la restauració de l'antic molí de vent de Cal Tió a Son Pelat amb Miquel Ramis, Assumpció Carrió, Sebastià Serra, Antònia Ripoll i Xisco. L'arquitecte Carles Oliver ens va explicar l'habitatge social de l'IBAVI de Santa Eugènia. Vam conèixer Francisco Vich, un dels darrers trencadors de marès, i a l'arquitecte i fotògraf de molins i arquitectura de Mallorca Lluís Bort. Vam passejar per Son Creus amb Miquel Estarella, Guillem Palou i Llorenç Riera, vam pujar pel barranc de Biniaraix tot aprenent de Miquel Martorell i Toni Font, i vam gaudir d'un sopar inoblidable a Son Rullan de Deià gràcies a Sybilla Sorondo i Andrés Serra.

Un enorme agraïment a tots els qui ens heu acollit amb els braços oberts i heu compartit amb nosaltres tot el vostre coneixement. Esperem retrobar-vos ben aviat.

Gràcies a tots!

 


 

L'associació GRETA, juntament amb AUS, organitzem un viatge a Mallorca del 27 d'octubre a l'1 de novembre del 2023.

Comptarem amb amfitrions locals, experts, de diferents punts del territori mallorquí que ens ensenyaran de primera mà les obres i llocs que visitarem. 

Viatjarem amb cotxes o furgonetes privades, embarcant al vaixell des de Barcelona (aprox 150€/persona).
Dormirem en hostals (aprox 40€/nit) i tenim pensat fer els àpats conjuntament (aprox 50€/dia).
Preveiem un cost aproximat del viatge de 550€/persona.
 
Per poder gestionar l'activitat, comptem amb un màxim de 28 places, de les quals 14 estaran reservades per socis de GRETA i 14 per socis de AUS. Farem un sorteig per tal de donar opció a tots els socis que hi vulguin participar. Per tal que tothom pugui viatjar amb algú que coneix, proposem assignar les places per parelles (7 per cada associació). Et pots inscriure individualment o amb acompanyant.
 
Inscripcions fins el 26 de juny de 2023. 
Sorteig el 30 de juny.
 
Primer pagament corresponent a la reserva de bitllets del vaixell 150€ a abonar fins el 10 de juliol.
Segon pagament corresponent a les reserves d'hotel i menús pactats 400€ a abonar el mes de setembre.
 
Per cada associat hi ha un número de sorteig, si la persona és associada a GRETA i a AUS té dos números al sorteig.
 
L'associació GRETA us enviarà una factura amb el número de compte per tal que pogueu fer el pagament.
 
Per consultes podeu contactar amb:
greta@projectegreta.cat

 

Més informació i inscripcions

  • Foto grup