Taula rodona a la presentació del Projecte "Life Reusing Posidonia"

16/01/2018

Dijous 11 de Gener vam assistir, com a convidats, a la taula rodona de la presentació del projecte Life Reusing Posidonia al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) de Barcelona.

  

El projecte europeu té per objectiu els nous models de producció i consum, i la selecció de materials més representatius entre d’altres, però sobretot estableix unes conclusions i recomanacions competents en matèria de canvi climàtic, en el referent a materials, CO2 i confort tèrmic. I tot això, demostrant que és possible reduir el CO2 en la construcció establint una manera de treballar basada en l’arquitectura tradicional.

L’exemple d’aquesta altra manera de construir el tenim a Formentera. A l’edifici de 14HPP a Sant Ferran, de l’arquitecte Carles Oliver, es varen utilitzar productes propis i sostenibles com la posidònia, el marès, la ceràmica cuita amb clovella d’ametlla, el formigó de calç, vidrieres de segona mà per als interiors i altres materials de l’arquitectura tradicional pensant que els permetria estalviar un 50% de contaminació, i s’ha pogut comprovar que l’estalvi ha estat del 63%. Unes dades que demostren que hi ha processos de construcció que permeten reduir la nostra petjada ecològica molt més del que ens imaginem.


Teniu a la vostra disposició el llibre amb les explicacions i conclusions del projecte.
Publicació Life Reusing Posidonia - El llibre descarregable en pdf


I ATENCIÓ!

El 20 de Desembre es va obrir al públic l’Exposició Itinerant del Projecte “Life Reusing Posidonia” fins el 13 de Gener però, l’exposició del projecte a l’Altell del COAC a Barcelona s’allarga fins el 18 de Gener!