Rehabilitació del Mas de Burot mitjançant tècniques tradicionals

12/06/2018

GRETA organitza una sortida el 6 de Juliol per visitar el Mas de Burot, a Horta de Sant Joan, que en els darrers dies ha finalitzat les obres de rehabilitació.

Des de GRETA organitzem una sortida per visitar el Mas de Burot, a Horta de Sant Joan, el pròxim divendres 6 de juliol. A les 17:00h visitarem el Mas de Burot acompanyats per l'arquitecte i l’aparellador, l’Oscar Benet i en Daniel  Esteve, respectivament.

Després anirem a Calaceit, on hi farem nit, durant la posta de sol visitarem el despoblat ibèric de Sant Antoni (guiats per un arqueòleg), allà mateix hi haurà un tast de vins i el sopar, tot esperant que surti la lluna plena! I d’allà cap a la Festa popular de Sant Cristòfol, a l'ermita, a les 00:30h de la nit!

Les places són limitades. Interessats enviar correu a greta@projectegreta.cat

 

________________________________________________________________________________________

El 7 de Novembre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals informava sobre l’inici de les obres “Comença la rehabilitació del Mas de Burot d'Horta, exemple de bioconstrucció ecoturística al cor dels Ports” i el 8 de Novembre el Diari de Tarragona publicava la notícia “Horta transforma un mas abandonat dels Ports en un reclam ecoturístic”.

La rehabilitació del Mas de Burot té per objectiu restaurar el mas mitjançant l’ús de tècniques constructives tradicionals i de materials naturals per activar un servei de visites guiades i difondre’l com a exemple de bones pràctiques arquitectòniques. Responent a la voluntat de preservar el patrimoni i transmetre’l a les futures generacions subratllada per Òscar Benet, arquitecte de l’obra i coautor de la Guia per intervenir en el patrimoni arquitectònic del Parc Natural dels Ports: Manual de bones pràctiques, l’obra també permetrà descobrir l’arquitectura rural tradicional i l’estil de vida a les masies de la zona.

mas-de-burot-a-horta-de-sant-joan-2.jpg       obra-arquitectura-tradicional-als-ports-

 

 

El 12 de Juny de 2018 té lloc la presentació final de l'obra de rehabilitació del Mas de Burot.