Presentació del LLIBRE GAVARRES

26/11/2021

Presentació en el marc de l'acte dels Premis Gavarres 2021. Divendres 26/11/2021 a les 18:00 al pavelló de Mont-ras


El pròxim divendres 26 de novembre a les 18:00 h al Pavelló de Mont-ras en el marc de l’acte del Premis Gavarres 2021 presentarem el llibre, Aprendre de l’arquitectura anònima, les Gavarres.
Ens agradaria molt si ens hi podeu acompanyar!
En tot cas tenim pensat a principis d’any fer una presentació dedicada només al llibre en un dels 36 masos visitats en el treball de camp. Serà una matinal de dissabte, més endavant us concretarem el dia i lloc.

APRENDRE DE L'ARQUITECTURA ANÒNIMA, LES GAVARRES

Veient com en pocs anys una part dels masos abandonats es perdien per enrunament o sovint es restauraven de forma poc reeixida, vam constatar l’interès i la urgència de documentar els materials, les tècniques i les solucions constructives que conformen l’arquitectura popular a les Gavarres.

Aquest llibre és, doncs, el resultat d’aquest estudi. Però no només això, també té vocació d’eina per reivindicar i preservar aquest ric patrimoni i el de les construccions anònimes en general. Es tracta d’una obra adreçada als amants de l’arquitectura tradicional, als tècnics de les administracions, als arquitectes, als paletes, a la gent d’ofici i als propietaris, amb l’ànim de sensibilitzar i ajudar perquè aquesta identitat es mantingui.

Informació addicional