Mòdul 4. Fusta, ferro, vidre i condicionament tèrmic (4a edició)

02/11/2020

El 7 de novembre comença la quarta edició del Mòdul 4 – Fusta, ferro, vidre i condicionament tèrmic del Curs de Mestratge en Construcció Tradicional.


Estem molt contents perquè malgrat la pandèmia de la Covid-19, podrem acabar l'any amb una nova edició del Mòdul 4 dels Cursos de Mestratge, adaptat a aquesta situació excepcional.

En aquesta quarta edició del Mòdul 4 - Fusta, ferro, vidre i condicionament tèrmic, coneixerem les diferents espècies de fusta utilitzades en construcció, els usos òptims de cada espècie, les possibles patologies, i els tractaments recomanats, tant per fusta a nivell d'estructura, forjats i cobertes, com per la fusta de les fusteries. Aprendrem a fer encaixos de fusta, i visitarem l'explotació forestal del castanyer del Montseny.

Veurem els usos de la canya en un taller on practicarem les diferents tècniques d'encanyissat, farem una excursió al Pallars on veurem de primera mà intervencions en l'arquitectura tradicional de muntanya, descobrirem els avantatges de les fusteries de fusta, i visitarem el primer edifici d'habitatges amb estructura de fusta de la Demarcació de Girona.

A més a més aprendrem sobre el vidre i els vitralls, les seves qualitats i la seva restauració. També parlarem del condicionament tèrmic i la rehabilitació energètica, dels aïllaments en rehabilitació i de la importància de la transpirabilitat, i veurem exemples en obra real. Finalment, per la colenda, farem una visita en un taller molt especial, on es treballen totes les tècniques sobre tot tipus de metall.

Informació addicional