Mòdul 2. Calç, guix i color (4a edició) - UEC Girona

15/07/2019

El 27 de setembre comença la 4a edició del Mòdul 2 – Calç, guix i color, amb classes teòriques per aprofundir en el coneixement de la calç i el guix i tallers per posar-ho en pràctica.

Durant el curs podrem conèixer els diferents tipus de calç: calç aèria, calç hidràulica i l'hidròxid de calç. Farem un mural a una façana a Vulpellac, amb taller d'esquerdejat, taller de trepa i de preparació del color per fer l'esgrafiat i pintura al fresc. Taller que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Forallac i el Consorci de les Gavarres, on s'utilitzarà la calç aèria amarada prèviament, de la cuita del Forn Gran de Fonteta feta el 2018.

Conèixerem les particularitats del guix tradicional: el guix d'Albarracín i el guix de París, amb un taller de posta en obra de paviment amb guix tradicional.

La darrera sessió serà d'anàlisi de les façanes històriques de Ciutat Vella a Barcelona, façanes restaurades i d'altres per restaurar.

El curs organitzat per projecte GRETA juntament amb la Unió d'Empresaris de Girona (UEC), està adreçat tant a constructors i paletes com a tècnics: arquitectes, arquitectes tècnics, interioristes, restauradors, etc, que ja treballen en obres de rehabilitació.