Mòdul 2. Calç, guix i color (3a edició) - UEC Girona

26/04/2018

El 4 de maig comença la 3a edició del Mòdul 2 – Calç, guix i color, on coneixerem a fons la calç i les seves aplicacions, treballarem també el guix i les diferents tècniques pictòriques amb color.

Durant el curs podrem conèixer els diferents tipus de calç: calç aèria, calç hidràulica i l'hidròxid de calç. Veurem com es duia a terme la cuita tradicional de la calç, al forn Gran de Fonteta. Farem tallers d’aplicació de la calç on aprendrem l'esquerdejat, la trepa, el lliscat, els esgrafiats… Conèixerem les particularitats del guix d'Albarracín i de París, i farem un taller de paviment de guix. Parlarem del color, els pigments i les tècniques pictòriques de la nostra tradició i actuals. Tot  això, amb una sessió final on podrem analitzar les façanes històriques, restaurades o per restaurar, de Ciutat Vella a Barcelona.

El curs organitzat per projecte GRETA juntament amb la Unió d'Empresaris de Girona (UEC), està adreçat tant a constructors i paletes com a tècnics: arquitectes, arquitectes tècnics, interioristes, restauradors, etc, que ja treballen en obres de rehabilitació.

Informació addicional