Jornada Voltaica #41

25/05/2022

Dissabte 11 de juny de 11h a 23h
Plaça de l'Assumpció, Sant Narcís, Girona


No us perdeu la 41a jornada voltaica del barri de Sant Narcís.

Amb un programa excel·lent entorn de la bioconstrucció, rehabilitació, sostenibilitat i estalvi energètic.

A les 16 h taula rodona sobre la història del barri de Sant Narcís i el seu urbanisme, la rehabilitació de les cases per millorar les seves prestacions tèrmiques, i les possibilitats de fer comunitats energètiques. Amb Rosa Maria Fraguell (Dra. Geografia UdG), David Pradas (Som Habitat), Marc Portell (BioAïllaments). Una visió de millora del barri en totes les escales possibles.

A les 17 h itinerari sobre Alternatives sostenibles de construcció i rehabilitació ecològica. Parlem de la construcció amb terra de la mà d'Oriol Balliu (Puraterra), dels aïllaments de cel·lulosa a partir de paper de diari reciclat amb i Marc Soriano (Aistercel), i de la construcció de focs i estufes d'alta eficiència amb Joan Colin (Arts amb Caliu).

A les 19 h Antonio Turiel (investigador de l'Institut de Ciències del Mar del CSIC, expert en l'exhauriment dels combustibles fòssils, activista digital i creador del bloc The Oil Crash) ens explica que cal aprendre a viure d'una altra manera i decréixer, a la conferència "Presentació del context global en què emergeixen alternatives ecològiques, i els horitzons de possibilitat que s'entreveuen".

Durant tot el dia tallers de bioconstrucció organitzats per la plataforma de bioconstrucció Xarxa Mora: taller per fer nius de terra i fibres toves, taller de construcció de nius de fusta, taller de construcció de nius gegants amb teixits i fibres, i taller d'estructures recíproques de castanyer per a la fabricació de nius. Organitzats per: Terram, Germen, Puraterra, Consciència, Esfèric, Escola Orígens, Cistelleria a Mida.

Organitzat per l'associació cultural La Volta: https://www.femlavolta.cat/