JORNADA REVITALITZACIÓ DELS NUCLIS RURALS. 2a edició

06/06/2024

El paper dels arquitectes i arquitectes tècnics a l’hora de mobilitzar els habitatges buits dels nuclis antics. Tant compatible com necessari per la preservació del patrimoni, eines i estratègies.

Dimecres 19 de juny de 2024 | MATÍ 9.45h a 12.45h

Presencial Can Bofí de la Torre. Martís de Dalt + Casal de Centenys (municipi d’Esponellà)

Si ets estudiant d'arquitectura o arquitectura tècnica, o professional de la construcció i rehabilitació, aquesta jornada t'interessa!

Aquesta jornada formativa està organitzada per l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE) i el Grup de Recuperació i Estudide la Tradició Arquitectònica (GRETA).

Cal inscripció: clica aquí

L’objectiu de la jornada és visualitzar i fer difusió de la problemàtica en la que s’enfronten els pobles petits a l’hora de mobilitzar l’habitatge buit dels seus nuclis i quin és el paper que haurien de jugar els i les tècniques ens aquests processos. Durant la jornada, s’aportaran exemples concrets d’accions realitzades amb èxit.   Primerament es realitzarà una visita comentada per Can Bofí de la Torre, edifici declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, on el Sr. Josep Callís arquitecte ens farà una explicació sobre aquest element patrimonial.  

En una segona part, i ja al Casal de Centenys, es realitzaran les ponències.

En primer lloc, la Sra. Anna Pla, cap de la secció d'habitatge de la Diputació de Girona, exposarà quins estudis i plans entorn l’habitatge s’estan realitzant en municipis petits des de la Diputació de Girona, quines ajudes, accions i estratègies es poden desenvolupar per mobilitzar l’habitatge buit i s’explicaran alguns exemples concrets d’estudis i projectes duts a terme.

Seguidament, el Sr. David Juan, alcalde d'Esponellà, explicarà els estudis i accions concretes desenvolupades al municipi d’Esponellà; fent èmfasi a les problemàtiques concretes sobre les que s’està treballant.

Per tancar les ponències, la Sra. Valentina Maini, arquitecta Directora  de GRETA, exposarà quines premisses i criteris cal tenir en compte per afrontar un projecte de rehabilitació en edificis que foren construïts amb sistemes constructius tradicionals.

Cal inscripció: clica aquí

Organitza: