Jornada de morters tradicionals de calç amb picadís

28/09/2021

Al Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà, 11 i 12 d'octubre 2021.


El dilluns 11 i el dimarts 12 d'octubre tindrà lloc la jornada de morters tradicionals de calç amb picadís al Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà.

Veurem diferents tècniques per fer paviments i revestiments en les que es combina calç aèria amarada, calç viva en calent i picadís de ceràmica cuita a baixa temperatura. D'aquesta manera s'obtenen morters i formigons més resistents i impermeables, i d'enduriment més ràpid que els fets amb calç aèria convencional, però mantenint les seves propietats d'elasticitat i transpirabilitat. Utilitzarem la calç viva restant, resultat de la cuita al forn Gran de Fonteta.

Els docents seran: Joan Ramon Rosell, arquitecte tècnic, doctor i professor titular a la Universitat Politècnica de Catalunya, Andrea Rattazzi, geòleg italià expert en calç, Danilo Dianti, mestre de la calç italià.

La jornada combina una part teòrica i una de pràctica.  El taller es divideix en dues sessions, el dilluns 11 d'octubre de 10:00 a 14:00 i el dimarts 12 d'octubre de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 18:00.

Preu: gratuït

18 places (9 tècnics i 9 paletes)

Les inscripcions s'han de fer enviant un correu electrònic amb les dades personals a: greta@projectegreta.cat. Les places s'atorgaran per ordre d'inscripció.

Per més informació veure el programa adjunt.

 

El projecte està cofinançat en un 50 % pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25 % per la Diputació de Girona.

Informació addicional

  • cartell nou