Curs - El Color a les Gavarres

24/02/2017

El dia 1 d’abril comença el curs “El Color a les Gavarres” sobre l’origen dels pigments, els diferents suports i les tècniques utilitzades. Amb tallers per aprendre les tècniques que s’aplicaran per pintar l’antiga sagristia de Sant Cebrià dels Alls.

GRETA juntament amb el Consorci de les Gavarres organitza aquesta primavera un curs dedicat al color en l’arquitectura i la construcció tradicionals.

El protagonisme que s’ha donat en els últims temps a la pedra nua i a la fusta tropical sense pintar ha portat a la desaparició gradual dels revestiments que caracteritzaven els diferents elements constructius. Pel camí s’ha perdut molta de la riquesa cromàtica i artística i l’ofici que els havien fet possibles. L’aparició de les pintures sintètiques amb la infinita possibilitat de colors ha acabat de dispersar l’harmonia del conjunt. Al mateix temps es perdia la capacitat de transpiració de les pintures en base calç o oli.

Aquest curs vol donar a conèixer i posar en valor l’existència del color en l’arquitectura tradicional del nostre entorn, concretament a les Gavarres. Donar les eines necessàries per saber reproduir els colors utilitzant els mateixos pigments i tècniques amb que es solien fer: pintura a la calç, tremp d’ou, olis...

El curs s’estructura en 4 sessions repartides en quatre dissabtes al matí.
Hi ha una primera sessió teòrica sobre l’origen dels pigments, els diferents suports i les tècniques utilitzades. Les altres tres sessions són tallers per posar en pràctica els coneixements adquirits. En la fase final s’utilitzaran les tècniques apreses per pintar l’antiga sagristia de Sant Cebrià dels Alls.

 

A càrrec de Cristina Thió i Aidan Bidón-Chanal de CHROMA – Restauració del patrimoni arquitectònic SL.