Convidats al seminari de la Mediterrània a Tunísia

05/12/2023

Del 5 al 7 de desembre de 2023 ens han convidat a fer una ponència al seminari "Savoir-faire traditionnels de la construction dans le sud de la Méditerranée"

El 6 de juliol de 2023 a Barcelona hi va haver la reunió inaugural de la Unió per la Mediterrània https://ufmsecretariat.org/on es va decidir que es farien una sèrie de seminaris entorn de l’arquitectura tradicional i els coneixements que en deriven, a Tunísia, Algèria, Marroc i Mauritània.

Aquest és el primer d’aquests seminaris organitzat conjuntament amb el Ministeri d’obres públiques i habitatge de Tunísia a la capital. Amb la col·laboració de la Unesco i els organismes alemanys German Cooperation i GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit):

L’objectiu d’aquests seminaris és compartir experiències i coneixements entre els països del nord i del sud del mediterrani, donada la capacitat de l’arquitectura tradicionals per donar solucions davant del canvi climàtic i alhora reforçar l’economia local i promoure llocs de treball qualificats.

En aquest context es va considerar que el recorregut de GRETA podia ser de gran interès, i per això vam ser-hi convidats a exposar i compartir aquests 12 anys d’experiència.

Enseignement et promotion du savoir-faire traditionnels de la construction, Olga Muñoz Frigola, Association GRETA

Ponència que va ser seguida amb molt d’interès i que ja ha portat a tenir converses amb Afifa Ben Ezzine, Ingénieure Générale, Agence Nationale de Promotion de la Recherche Scientifique, Ministère de l’Enseignement Supérieur et de la Recherche Scientifique Tunisienne, per intentar organitzar el Curs de Mestratge en Construcció Tradicional a Tunísia.

Informació addicional