ASSISTÈNCIA JORNADA REPENSEM L'EMPORDÂ
Figueres, 26 d'octubre 20254
La 7a edició del Repensem l’Empordà ha estat dedicada a posar en valor les actuacions patrimonials que s’han fet a la comarca els darrers anys i debatre quins són els estàndards que han de guiar aquestes intervencions. Hi ha participat professionals experts en les àrees de la conservació i restauració i de l’arquitectura.
L’acte s’ha iniciat amb la benvinguda a càrrec de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Figueres, Mariona Seguranyes i de la presidenta de l’Institut d’Estudis Empordanesos, Anna Maria Puig. Seguidament hi ha hagut la conferència inaugural sobre la Transferència de coneixement a càrrec de la cap de l’àrea de Conservació i Restauració de partir de l’Escola Superior de de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, Marga Quiles.
A continuació hi ha hagut una primera taula rodona amb el tema Passat i present en la restauració de patrimoni medieval i modern que ha comptat entre d’altres amb l’anterior membre de la junta de GRETA i conservadora-restauradora de l’empresa Conservació de Patrimoni 4restaura s.l., Núria de Toro.
Seguidament, a la segona taula rodona, amb el tema: Problemàtica de les tècniques constructives contemporànies, hem pogut gaudir de les presentacions de la que va ser directora de GRETA (2013-2024) i arquitecta Olga Muñoz, del conservador-restaurador de l’empresa Signinum Restaura SLU, David Mallorquí i de la Dra en història de l’art Marta Saliné, moderada per l’arquitecte especialista en restauració i membre de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona (1986-2020), Joan Falgueras.
La presència de GRETA tant entre l’assistència com en les referències al seu treball ha sigut ben palesa a la jornada. Entre l’assistència s’hi trobaven les vocals de la junta Ariadna Asturias, constructora, Olga Bas, arquitecta, Carme Bosch, arquitecta, Maribel Fuertes, arqueòloga i la tècnica de GRETA Marta Garcia, arquitecta tècnica.