Assemblea de l'Associació de Turisme Rural de Girona

18/04/2018

El 16 d’abril, vam ser convidats a l’assemblea de l’associació de turisme rural de Girona que va tenir lloc al Consell Comarcal del Pla de l’Estany, per exposar les nostres idees respecte com protegir i preservar el patrimoni arquitectònic més feble.

El turisme, i més concretament el turisme rural, te lloc a edificis i conjunts que formen part d’aquesta arquitectura menor, popular o anònima, però preciosa i única. Moltes vegades al convertir, o rehabilitar els edificis per aquest nou ús (sovint com a complement econòmic de l’activitat agrícola) es fa sense tenir els criteris o la sensibilitat suficient per posar-lo en valor i preservar-lo per les pròximes generacions. 

Cal donar els coneixements i les eines necessàries per garantir i millorar la qualitat de les intervencions que es fan en aquests patrimoni, això aportarà un valor afegit que un turisme de qualitat sabrà apreciar.

Els vam oferir assessorament per un primer diagnòstic i la nostra publicació Arquitectura tradicional-tècniques constructives.