Acte de lliurament dels PREMIS D'ARQUITECTURA TRADICIONAL TONI COBOS 2018

20/06/2019

6 obres reconegudes als Premis d'Arquitectura tradicional Toni Cobos 2018.

 

ENTREGA DELS PREMIS D'ARQUITECTURA TRADICIONAL TONI COBOS 2018 

 

El passat 23 de Maig als jardins de l'Antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols es van lliurar els premis de la primera edició de PREMIS D'ARQUITECTURA TRADICIONAL TONI COBOS 2018 amb la participació de gairebé 150 assistens. El jurat estava composat per Camilla Mileto, Arquitecta i Professora Titular a la Universitat Politècnica de València; Joaquim Maria Puigvert, Professor Titular d'Història Contemporània a la Universitat de Girona; Gerard Camps Soler, Arquitecte Tècnic i Administrador de l'empresa "Construccions i Rehabilitacions CAIBA S.A." de Girona.

Els Premis d’Arquitectura Tradicional Toni Cobos neixen amb la voluntat de premiar les bones pràctiques en la intervenció en el patrimoni més feble i desprotegit, que respectin les característiques específiques de les preexistències, responent al mateix temps als reptes actuals.

Es pretén posar en valor les tècniques constructives tradicionals i els materials que han fet possible el patrimoni arquitectònic que conforma el nostre paisatge i els nostres pobles, així com els coneixements que són fruit de la transmissió de generació en generació, i el testimoni d’una manera de viure, d’una cultura i d’un territori. Els premis valoren també les sinergies creades entre propietaris, tècnics i constructors, entenent que per obtenir un bon resultat és imprescindible la complicitat entre tots ells. 

 

Categoria A
PREMI TONI COBOS 2018 A LA INTERVENCIÓ EN L’ARQUITECTURA TRADICIONAL va ser per la Rehabilitació i ampliació d'un habitatge aïllat amb en Salvador Berda com a promotor, arquitecte Oriol Roselló Viñas, aparellador Joaquim Verdiell i empresa constructora Restauracions Ullastet. Es van seleccionar com a finalistes la Restauració de façana principal amb la Comunitat de propietaris de Sabateret 5 com a promotors, arquitecte Xavier de Caceres Ainsa, Aparellador Francisco Javier Pazos Trinitat i l'empresa constructora Chroma Restauració del Patrimoni Arquitectònic SL; la Restauració del Mas de Burot amb l'Ajuntament de Sant Joan com a promotor, Arquitecte Oscar Benet Ramos, Aparellador Daniel Esteve Roig i empresa constructora Construccions Ferras Practs SL i la Transformació d'una masia a habitatge unifamiliar dels promotors Ferran Blanch i Elisabeth Stampa, Arquitectes Aldayjover arquitectura y paisaje, Aparellador Josep Bonvehí i empresa constructora Obes i Construccions Joan Fusté SL. 

 

Categoria B
PREMI TONI COBOS 2018 A LES INICIATIVES QUE POSIN EN VALOR L’ARQUITECTURA TRADICIONAL va ser per l'Arquitectura tradicional al Parc Natural dels Ports i es va seleccionar com finalista la 1era cuita de calç al Forn gran d'en Torró de Fonteta, de l'Ajuntament de Forallat i d'en Josep Matés. 

 

Podeu veure el recull de les obres seleccionades al següent enllaç:   premiats-toni-cobos-2018 .