09/11/2017

Rehabilitació del Mas de Burot mitjançant tècniques tradicionals

En els darrers dies la rehabilitació del Mas de Burot situat a Horta de Sant Joan, al massís dels Ports, ha sigut notícia en dos articles destacats al Diari de Tarragona, a l'Ebre i a Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

El 7 de Novembre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals informava sobre l’inici de les obres “Comença la rehabilitació del Mas de Burot d'Horta, exemple de bioconstrucció ecoturística al cor dels Ports” i el 8 de Novembre el Diari de Tarragona publicava la notícia “Horta transforma un mas abandonat dels Ports en un reclam ecoturístic”.

La rehabilitació del Mas de Burot té per objectiu restaurar el mas mitjançant l’ús de tècniques constructives tradicionals i de materials naturals per activar un servei de visites guiades i difondre’l com a exemple de bones pràctiques arquitectòniques. Responent a la voluntat de preservar el patrimoni i transmetre’l a les futures generacions subratllada per Òscar Benet, arquitecte de l’obra i coautor de la Guia per intervenir en el patrimoni arquitectònic del Parc Natural dels Ports: Manual de bones pràctiques, l’obra també permetrà descobrir l’arquitectura rural tradicional i l’estil de vida a les masies de la zona.

mas-de-burot-a-horta-de-sant-joan-2.jpg       obra-arquitectura-tradicional-als-ports-